Miért várat meg a chatbot
Benkő Bence

Benkő Bence

Tudod, hogy miért várakoztat meg téged a messenger chatbot?

A megfelelő szövegírási technikával teljesen emberivé varázsolhatjuk a chatbotot. Ahogy egy másik posztunkban kiveséztük, fontos, hogy minél személyesebb legyen a kommunikáció felhasználó és robot között.

A chatbot-szkeptikusok számára hasznos, ha egy aprósággal csökkentjük azt az érzést, hogy előre betáplált válaszokat küldd neki a rendszer. A trükk annyi, hogy minimálisan késleltetjük a reakcióidőt.

Tehát, ha a messenger bot-nak írsz, néhány másodpercig vár: ezalatt a felhasználó úgy látja, mintha éppen gépelne a robot, és csak utána kapja meg a választ. Ha mondjuk egy általános kérdésre 200 karakteres választ ad a rendszer, érdemes úgy 5-10 másodperces késleltetésre állítani, így valóban olyan, mintha abban a pillanatban gépelné a választ. A chatbot készítésnél van egy szuper arányszabály, amit szinte mindig alkalmazunk a késleltetésnél: ahány sor a szöveg Messengeren, annyi másodpercet vár a rendszer, amíg el nem küldi a következő infót.

Ettől még egyértelmű, hogy a folyamat automatizált, de javul a felhasználói élmény, ami chatbotok esetében elsődleges szempont. Ha például csinálunk egy kommentelős nyereményjátékot chatbottal összekötve, ahol a poszt alá kommentelőknek automatikus választ küldünk, úgy hangoljuk a messenger botot, hogy ne azonnal a komment után írjon üzenetet, hanem picit késve – ebben az esetben például egy öt perces “csúszás” tökéletes. Így a legtöbben még el is hiszik, hogy valóban valaki személyesen írt nekik a vállalkozástól.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és eláruljuk, milyen apró trükkökkel tökéletesítenénk a számodra készített chatbotot!

Ezeket a chatbotos cikkeket lehet érdemes még elolvasnod...

Uncategorized

A Messenger Chatbot az eszköz, nem a cél

A Messenger chatbot készítéséhez és az ahhoz tartozó szuper eredményekért egy webshopnak rendelkeznie kell a megfelelő alapokkal. Akkor érdemes chatbotban gondolkodni, ha már van egy

Uncategorized

5+1 nyomós érv a chatbot készítés mellett

Kis túlzással, egy Révai lexikont is megtöltenénk az érvekkel, amik miatt érdemes egy webáruháznak chatbotot ützemeltetni. Ebben a posztban összeszedtük ezek közül az 5 legfontosabbat.

Uncategorized

Megszűnhetnek munkahelyek a chatbotok miatt?

A technofóbia, vagyis a modern technikától való félelem főleg a robotizáció kapcsán szokott felmerülni. A chatbotok esetében fontosnak tartjuk beszélni egy kicsit az esetleges ellenérzésekről.

Uncategorized

Anno e-mail hírlevél, 2020-ban chatbotok

A tartalommarketing, a hirdetéskezelés, a sales funnel, és igen, a chatbot is “csak” egy eszköz. Bár a formátum zsenialitását nem akarjuk és nem is tudnánk

Uncategorized

Mennyire idegesítő egy chatbottal beszélgetni?

A messenger chatbottal folytatott beszélgetés, még ha tökéletesre hangolt, akkor is automatizált, és igen, egy robottal kell beszélgetnie a vevőnek. A helyzet az, hogy a