Kommentelős (3)
Benkő Bence

Benkő Bence

Miben hasonlít a chatbotos értékesítés és egy randi?

Kicsit “offtopiknak” tűnhet, de biztos tudod, milyen az, amikor túl gyors a tempó egy randin.

Még alig vagytok túl a bemelegítő kérdéseken (van-e kutyád, hova jártál gimibe), már látod a partneren, hogy a születendő gyerekeitek nevén agyal.

Ilyenkor fordul elő, hogy a gyerektervezést kevésbé sürgető fél kellemetlenül érzi magát, és alig várja, hogy leléphessen.

Most ültessük át az analógiát a marketingbe. Ha rögtön letámadjuk az érdeklődőt, és elkezdünk neki salesezni, megijed, hiszen még csak ismerkedik, és nem akar két perc után pénzt költeni.

Ha ezt figyelmen kívül hagyod, a vevők kígyózó sorától is jószerével elbúcsúzhatsz. Ezért fontos, hogy legyen egy profin felépített messenger chatbotod, ami előzetes ismerkedéssel, kérdések feltevésével, kvízjátékkal, és hasonló módszerekkel segít a vevődnek megismerkedni a márkáddal, és időt hagy neki, mire elkezd szimpatizálni a termékeddel/szolgáltatásoddal.

Az a cél, hogy minél hamarabb vásárlókat generáljuk, de nem úszhatjuk meg, hogy csevegő élményt biztosítsunk: megtervezett lépéseken keresztül építünk bizalmat, majd vezetjük a kassza irányába az érdeklődőidet.

Jól hangzik? Ne habozz: vedd fel velünk a kapcsolatot, és beszélgessünk, hogy Neked milyen módszerrel növelnénk az eladásaidat!

Ezeket a chatbotos cikkeket lehet érdemes még elolvasnod...

Uncategorized

A Messenger Chatbot az eszköz, nem a cél

A Messenger chatbot készítéséhez és az ahhoz tartozó szuper eredményekért egy webshopnak rendelkeznie kell a megfelelő alapokkal. Akkor érdemes chatbotban gondolkodni, ha már van egy

Uncategorized

5+1 nyomós érv a chatbot készítés mellett

Kis túlzással, egy Révai lexikont is megtöltenénk az érvekkel, amik miatt érdemes egy webáruháznak chatbotot ützemeltetni. Ebben a posztban összeszedtük ezek közül az 5 legfontosabbat.

Uncategorized

Megszűnhetnek munkahelyek a chatbotok miatt?

A technofóbia, vagyis a modern technikától való félelem főleg a robotizáció kapcsán szokott felmerülni. A chatbotok esetében fontosnak tartjuk beszélni egy kicsit az esetleges ellenérzésekről.

Uncategorized

Anno e-mail hírlevél, 2020-ban chatbotok

A tartalommarketing, a hirdetéskezelés, a sales funnel, és igen, a chatbot is “csak” egy eszköz. Bár a formátum zsenialitását nem akarjuk és nem is tudnánk

Uncategorized

Mennyire idegesítő egy chatbottal beszélgetni?

A messenger chatbottal folytatott beszélgetés, még ha tökéletesre hangolt, akkor is automatizált, és igen, egy robottal kell beszélgetnie a vevőnek. A helyzet az, hogy a